Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az állattartó gazdaságok tömeg
  2008-01-13 00:44:12, vasárnap
 
  Az állattartó gazdaságok tömeges csődjével kell számolni Jakab: 2008 a drasztikus húsáremelés és az állattartók tönkremenetelének éve lesz
2008-01-12. 15:03:34

A természeti katasztrófák és a kormányzat elhibázott agrárpolitikája következtében a vidéki életminőség drasztikus romlásával, az állattartó gazdaságok tömeges csődjével, elhúzódó válsággal, és a fogyasztókat sújtó magas húsárral kell szembenézni - szögezte le a tavalyi évet értékelő hajdú-bihari gazdaköri közgyűlésen elmondott beszédében Jakab István a MAGOSZ elnöke.

Örvendi László megyei elnök az őstermelők adószám kiváltási kötelezettsége kapcsán elmondta: átgondolatlan, a parasztgazdaságok ellehetetlenítést célzó intézkedéssel állunk szemben, ami azt mutatja, a kormányzat fel akarja számolni ezt a kategóriát a mezőgazdaságban.

A Hajdú-Bihar megyei Gazdakörök csütörtökön egyhangúan megszavazták, hogy csatlakoznak az Albert-házaspár egészségbiztosítási törvényt elleni népszavazási kezdeményezéséhez. A közgyűlést követően megkezdődött a tiltakozó ívek aláírása is. A gazdakörök csatlakozását a népszavazási kezdeményezéshez Jakab István kezdeményezte még decemberben.

Jakab István rámutatott, 2007 a természeti és a gazdasági katasztrófák - a jégkár, fagykár és aszály - éve volt a magyar mezőgazdaságban, amit csak tetézett az agrárdiplomácia sikertelensége. A kormányzat semmit nem tett a vidéki emberek életminőségének javításáért, a valódi intézkedéseket kommunikációval helyettesítette. Országos szinten nem igaz az a kormányzati állítás, hogy a növénytermesztők egységesen jó évet zártak volna. Ahol az aszály miatt nem volt termés, ott mit sem ért a magas gabonaár - mutatott rá Jakab István. Az állattartók helyzete kapcsán hangsúlyozta, a kormányzatnak egész évben nem sikerült megállítani az ágazat mélyrepülést, a sertéstartók esetében pedig egyenes tragikus a helyzet.

A szerényebb lehetőségekkel rendelkező, földet nem birtokló gazdaságok már ott tartanak, hogy kénytelenek felszámolni az állományt. Ennek következtében a magyar sertéslétszám harminc százaléka ma már a vágóhidakon van, ez pedig nem más, mint az értékes hazai génállomány gondatlan elpazarlása - mutatott rá a MAGOSZ elnöke. Úgy fogalmazott, a kormányzat nem készült fel időben arra, hogy 2007 áprilisát követően megszűnnek a nemzeti támogatások, későn nyújtotta be az új szabályozásról szóló tervezetét az Unióhoz, ami miatt újabb hátrányokat szenvedtek az állattartók. A válságot tartósítja a hosszú távon magasnak prognosztizált gabonaár, s mindezek oda vezetnek, hogy 2008-ban drasztikus húsáremelkedéssel kell szembe nézniük a magyar fogyasztóknak - figyelmeztetett Jakab István.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program hatásait elemezve úgy fogalmazott: tele van olyan csúsztatásokkal és megkötésekkel, amelyek éppen azok számára teszik elérhetetlenné a forrásokat, akiket elvileg támogatni hivatott példaként említette a fiatal gazdák támogatási paramétereit, amik szerint csak olyan fiatal juthat pályázat útján forráshoz, aki korábban egyáltalán nem foglalkozott mezőgazdasággal, egy családi gazdaságban őstermelőként bekapcsolódó agráregyetemista például már nem.

Az agarárium válságát elemezve emlékeztetett, a kabai cukorgyár bezárása után a tárcavezető kijelentette, nem lesz több gyárfelszámolás, ehhez képest rövidesen bezárták Szolnokot, Petőházán pedig osztrák répát dolgoznak fel, miközben a magyar répatermesztők teljesen ellehetetlenülne.

Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója rámutatott: az állami földek értékesítésére kiírt pályázatok igen nagy számban több mint gyanús értékesítéseket tesznek lehetővé. Úgy fogalmazott, egyre világosabban látszik, hogy a szocialisták egy szűk baráti körnek játsszák át a földeket, illetve olyan spekulánsoknak, akik nem akarnak gazdálkodni és/vagy pusztán a moratórium 2011-es lejárásárra várnak. Példaként említette, hogy Pest megyében 93 hektár földet 2,2 millióért akarnak értékesíteni - a föld értékét az alatta lévő kavicsvagyon növeli meg - illetve Bábolna szendrői birtokait, ahol egy 6,1 ezer hektáros területet kínálnak eladásra egyben/!/ 1,2 milliárd forintért.

Örvendi László hajdú-bihari gazdaköri elnök rámutatott: áfatörvény módosításba rejtve a paraszti gazdaságok szemérmetlen ellehetetlenítés folyik. Felháborítónak nevezte, hogy adószám kiadásáig az őstermelők nem tudják eladni túltartott sertéseiket, marháikat, mert a felvásárlók adószám híján nem veszik át tőlük az árut. Rámutatott, a négy elemit végzett nyugdíj mellett gazdálkodó idős emberek bizonyosan nem lesznek képesek elektronikus adóbevallást készíteni. Rámutatott: mivel a piacokon sem lehet e nélkül árusítani, s a munka feltorlódása miatt március előtt nem várható az adószámok kiadásának befejezése, félő, hogy a nyugdíjukat őstermelőként kiegészítő idős emberek előbb utóbb segélyért fognak sorban állni az önkormányzatoknál.



[Forrás: http://www.mno.hu/portal/536480
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellehetetlenülne, agráregyetemista, vidékfejlesztési, kezdeményezéshez, ellehetetlenítés, növénytermesztők, életminőségének, mezőgazdasággal, agrárpolitikája, csúsztatásokkal, értékesítéseket, kommunikációval, helyettesítette, mezőgazdaságban, agrárdiplomácia, gyárfelszámolás, figyelmeztetett, szabályozásról, intézkedéseket, értékesítésére, kötelezettsége, lehetőségekkel, spekulánsoknak, sikertelensége, elérhetetlenné, répatermesztők, felháborítónak, prognosztizált, sertéslétszám, emlékeztetett, átgondolatlan, őstermelőként, megkötésekkel, következtében, intézkedéssel, fogyasztóknak, állattartó gazdaságok, drasztikus húsáremelés, állattartók tönkremenetelének, természeti katasztrófák, kormányzat elhibázott, vidéki életminőség, fogyasztókat sújtó, tavalyi évet, őstermelők adószám, parasztgazdaságok ellehetetlenítést, közgyűlést követően, tiltakozó ívek, gazdakörök csatlakozását, népszavazási kezdeményezéshez, gazdasági katasztrófák, magyar mezőgazdaságban, Jakab István, Örvendi László, Magyarország Vidékfejlesztési Program, Budai Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Irgalom és ítélet  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mai harmónia kártyám  Alázat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png csokor  Szép estét  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A másik dolog,  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Szép estét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Csak a fogyatkozás látható  Őrizkednünk kell...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Gonosz démon-álarc  Alvó cicák  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Boldog születésnapot a ma ünne...  A kételkedés kezelése  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png nő  Adakozás  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Szívem tiéd  Hiányzik  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Szép napot kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png kislány  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Radikális szeretet  képre írva  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Minden harmadik...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png nő  Az engedelmesség miért nem vál...  Németh László tollából  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva 
Bejegyzés Címkék
állattartó gazdaságok, drasztikus húsáremelés, állattartók tönkremenetelének, természeti katasztrófák, kormányzat elhibázott, vidéki életminőség, fogyasztókat sújtó, tavalyi évet, őstermelők adószám, parasztgazdaságok ellehetetlenítést, közgyűlést követően, tiltakozó ívek, gazdakörök csatlakozását, népszavazási kezdeményezéshez, gazdasági katasztrófák, magyar mezőgazdaságban, agrárdiplomácia sikertelensége, kormányzat semmit, vidéki emberek, valódi intézkedéseket, növénytermesztők egységesen, aszály miatt, magas gabonaár, állattartók helyzete, kormányzatnak egész, ágazat mélyrepülést, sertéstartók esetében, szerényebb lehetőségekkel, magyar sertéslétszám, értékes hazai, nemzeti támogatások, válságot tartósítja, hosszú távon, magyar fogyasztóknak, fiatal gazdák, családi gazdaságban, agarárium válságát, kabai cukorgyár, tárcavezető kijelentette, magyar répatermesztők, állami földek, szűk baráti, moratórium 2011-es, föld értékét, alatta lévő, paraszti gazdaságok, felvásárlók adószám, négy elemit, munka feltorlódása, adószámok kiadásának, nyugdíjukat őstermelőként, ellehetetlenülne, agráregyetemista, vidékfejlesztési, kezdeményezéshez, ellehetetlenítés, növénytermesztők, életminőségének, mezőgazdasággal, agrárpolitikája, csúsztatásokkal, értékesítéseket, kommunikációval, helyettesítette, mezőgazdaságban, agrárdiplomácia, gyárfelszámolás, figyelmeztetett, szabályozásról, intézkedéseket, értékesítésére, kötelezettsége, lehetőségekkel, spekulánsoknak, sikertelensége, elérhetetlenné, répatermesztők, felháborítónak, prognosztizált, sertéslétszám, emlékeztetett, átgondolatlan, őstermelőként, megkötésekkel, következtében, intézkedéssel, fogyasztóknak, csatlakozását, kezdeményezte, kormányzatnak, népszavazási, megszavazták, csatlakoznak, szemérmetlen, megkezdődött, katasztrófák, világosabban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.